ТЕМА

Міліція Тетіївського району: били чи не били?

11 июня 2009 | 10:14

Тиждень тому ми надрукували замітку «Пока Луценко бросался
в немцев телефоном, его подчиненные били
украинцев автоматами». В тексті було чітко
вказано, що історія з побиттям працівниками
 ДАІ двох водіїв, написана зі слів одного з
постраждалих. Нарешті отримали й другу точку
зору, яку й публікуємо. Як завжди, висновок - за читачами.


Шановна редакціє!
У матеріалі від 02.06.2009 року під назвою: Ви оприлюднили відомості про начебто неправомірні дії з боку працівників ДАІ Тетіївського району Київської області відносно гр.-на Дядюха В.І., посилаючись переважно на слова ймовірного «потерпілого». Зважаючи на це, просимо оприлюднити й точку зору на цю подію ГУМВС України в Київській області.
01.05.2009 об 11 год 45 хв. до чергової частини Тетіївського РВ ГУМВС України в Київській області надійшло телефонне повідомлення від начальника ВДАІ по обслуговуванню Оратівського району Вінницької області про те, що водій автомобіля «АУДІ» А-8 не виконав вимогу працівників ВДАІ Оратівського району про зупинку, подану жестом жезла та сигналом свистка, і зник у напрямку м. Тетіїв Київської області.
Про даний факт було оповіщено патрульні екіпажі ВДАІ та ДПС по обслуговуванню Тетіївського району при УДАІ ГУМВС України в Київській області, які на службовому автомобілі виїхали на автодорогу Липовець-Тетіїв-Б.Церква. Не доїжджаючи до межі Вінницької та Київської областей, вони побачили, як назустріч їм, на великій швидкості, рухається зазначений автомобіль. Вимогу працівників ВДАІ про зупинку, подану жестом жезла та сигналом свистка, водій проігнорував і збільшив швидкість, продовживши рух у напрямку м. Тетіїв.
Про дану подію міліціонери по радіостанції одразу повідомили інший патрульний автомобіль ДАІ, який знаходився при в’їзді в м. Тетіїв. Співробітники міліції прийняли рішення перегородити проїжджу частину своїм службовим автомобілем та автомобілем ВАЗ-21213 «Нива» (за згодою господаря) під керуванням місцевого жителя, який рухався зі своєю дружиною в попутному напрямку. Автомобіль «Ауді» було зупинено. З нього самостійно вийшли водій та пасажир.
У цей час до місця події під’їхала чергова слідчо-оперативна група Тетіївського РВ ГУМВС України в Київській області. Оперативний співробітник наказав пасажиру та водію лягти на землю, що вони відразу зробили. Після цього їх поверхнево оглянули. Надалі їм було запропоновано піднятися з землі і предявити документи. Через деякий час затриманий автомобіль, його водій та пасажир були доставлені в Тетіївський районний відділ для з’ясування всіх обставин невиконання водієм законних вимог працівників ДАІ.
На території районного відділу, в присутності двох понятих, було проведено огляд автомобіля, про що складено і підписано відповідний протокол. Заборонених предметів (у тому числі й тих, за перевезення, зберігання або носіння яких передбачено кримінальну відповідальність) при здійснені огляду виявлено не було.
Під час затримання водія автомобіля «Ауді» гр-на Дядюха В.І. працівниками міліції вогнепальна зброя, заходи фізичного чи психологічно впливу не застосовувались, що підтверджують працівники міліції та свідки даної події.
В приміщенні Тетіївського РВ ГУМВС України в Київській області інспектором ДПС ВДАІ по обслуговуванню Оратівського району при УДАІ у Вінницькій області відносно гр-на Дядюха В.І. складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 122-2 КУпАП та вилучено посвідчення водія. На даний час ці документи знаходяться в суді.
В той же день гр-н Дядюх звернувся до Тетіївської центральної районної лікарні зі скаргою на те, що його побили працівники міліції в ділянку нирок та обличчя. Черговий лікар, провівши поверхневий огляд та взявши аналізи гр-на Дядюха В.І., повідомила, що порушень у роботі його нирок чи видимих фізичних ушкоджень (зокрема синців, які могли виникнути після удару твердим предметом) не виявлено. Від більш широкого обстеження гр-н Дядюх відмовився і відбув з лікарні в невідомому напрямку.
16.05.2009 прокуратурою Тетіївського району Київської області за заявою гр-на Дядюха В.І. щодо незаконних дій стосовно нього з боку працівників ГУМВС України в Київській області винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за ст. 365 КК України на підставі п. 2 ст. 6 КПК України.
В межах службової перевірки факти, викладені в зверненні гр-на Дядюха В.І. щодо неправомірних, на його думку, дій окремих працівників ГУМВС України в Київській області, не підтвердилися.
ВЗГ ГУМВС України в Київській області


комментарии [16]

10.01.2013 16:49     хХх Мені цікаво, по якій причині була здійснена спроба зупинки автомобіля працівниками ДАІ, який рухався за межами населеного пункту, щей в темну пору доби. Як нам відомо, закон забороняє ДАІ без причини зипиняти Т/З за межами населеного пункту, в темну пору доби.Тобто, дії службовців автоінспекції першочергово, являються не правомірними і не були коректними в даному випатку...ЦЕ Є ПЕРЕВИЩЕННЯ СЛУЖБОВИХ ПОВНОВАЖЕННЬ ТА КОРИСТУВАННЯ ВПЛИВОМ Й АВТОРИТЕТОМ ДАІ...
10.01.2013 13:40     хХх Мені цікаво, по якій причині була здійснена спроба зупинки автомобіля працівниками ДАІ, який рухався за межами населеного пункту, щей в темну пору доби. Як нам відомо, закон забороняє ДАІ без причини зипиняти Т/З за межами населеного пункту, в темну пору доби.Тобто, дії службовців автоінспекції першочергово, являються не правомірними і не були коректними в даному випатку...ЦЕ Є ПЕРЕВИЩЕННЯ СЛУЖБОВИХ ПОВНОВАЖЕННЬ ТА КОРИСТУВАННЯ ВПЛИВОМ Й АВТОРИТЕТОМ ДАІ...
13.10.2010 15:37     Алах Алхбарг ДА, Гаїшники молоці !!!!!А лікарі кончані чмирі.
25.09.2009 21:26     doctor Знаю я цього Дядюха-давно за ним вязниця плаче!
30.06.2009 15:03     ВЛАД got ТЫ ДЕБИЛ
26.06.2009 09:13     Анатолий Авторы неуклюжей "отписки"в очередной раз продемонстрировали не просто правовой нигилизм, а откровенное попрание законов: в доказательствах фигурируют одни заявления заинтересованных лиц (т.е.работников милиции).Объяснять основания требований остановки, как доказательства нарушений ПДД, ,"слуги народа" даже не пітались.Нетрудно догадаться и с какой целью потерпевших пытались остановить работники ГАИ, если далее по маршруту их ждала "оперативно-слідча група".И надо же - ничего в автомобиле не нашли при понятых.И с каких это пор по административному нарушению (голословному) вызываются оперативно-следственные группы?Хочется надеятся,что хоть УВБ МВД вспомнит, что денежное содержание им выплачивается со средств налогоплательщиков, а не из фонда "коза ностры" "Тетії
19.06.2009 15:41     cheslav Если предлагают высказать мнение основываясь лишь на данном материале, то у меня возникает вполне оправданное предположение, что стражи порядка хотят "отмазать" своих. Абсолютно очевидно, что не пошел бы гр-н Дядюх "до районної лікарні зі скаргою", кабы не было у него очевидных симптомов. Наивным был тот Дядюх, надеясь, что черговий лікар будет объективным, не убоится чего-либо...
Хотелось бы послушать и пассажира той ауди.
А где теперь этот Дядюх, жив ещё, бедолага?
14.06.2009 19:35     gut А может стоит начать рассматривать всю эту историю с самого начала? Остановиливали терпил ГАИшники или нет, остановились ли они на жезл или нет, если нет, то почему и т.д. и т.п.? Т.е. изначально из чего или из-за кого возник конфликт?
12.06.2009 10:05     читач Тупі-тупі менти. Навіть відмитися пристойно не можуть. Як п*яниця Луцик "не пив", так і даішники з Тетієва "не били". Ганба такому МВС.
11.06.2009 17:07     автор матеріалу У Тетієві відбувся конфлікт між працівниками міліції і місцевим жителями. Аналогічних ситуацій в сьогоденній Україні, на жаль, сила силена. Повторюю, на жаль. Адже, коли в пересічних, звичайних громадян (не представників криміналітету, тут все зорзуміло) виникають образи і претензії до міліції, то в цілому, коли опосередковано, коли напряму, це транформується у образу на всю державу, на Україну, на її держваний лад (складовою частиною якої, власне, і є МВС).Тому зовні рядовий, побутовий конфлікт між правоохоронцями і селянами( а таких чвар, повторюю, по всій державі зараз сотні і сотні) сприяє тому, що учасники інциденту, їхні друзі, діти, члени сімей, сприйматимуть міліцію, а згодом і саму державну владу, як щось вороже, чи навіть антинародне.
11.06.2009 17:05     автор матеріалу А це назагал шкодить Україні не менше ніж криза та інфляція. Памятаєте Памаранчеі події і гасло: «Міліція з народом!» Зараз це гасло, на жаль, не актуальне А щодо Тетієва, то ми дали змогу висказати точку зору, обом сторонам, як і вимагають правила журналістики. І у тексті це видно неозброєним оком, незважаючи на те, що начальник Тетіївського райідділу відмовився нам будь що коментувати, переклавши це на плечі прес-служби. Ми, по суті, лише виклали факт про непорозуміння між міліціонерами і громадянами, та дві точки зору на це непорозуміння.
11.06.2009 17:05     автор матеріалу От і все. Залишається незрозумілим чому офіційна відповідь міліції надійшла так пізно, і її виклали не на нашому сайті (www.kriminal.tv), тобто першоджерелі публікації, а на сайті «Тема», де також був надрукований наш матеріал. Щодо деяких подробиць, вказаних прес-службою міліції ( свідчення працівників ДАІ, лікарівТетієва), то, ще раз наголошую у даному матеріалі ми дали змогу висказати своє бачення проблеми ВСІМ учасинкам ситуації. А останнє слово має бути за судом. Адже ми живемо у правовій державі. Чи не так?
Лелявський Юрій, журналіст телепрограми «Надзвичайні новини»(ICTV), та сайту «кriminal. tv)
11.06.2009 15:00     Семен Я чего-то не понимаю. Как это статья написана только со слов пострадавших? В тексте идет прямая ссылка на комментприй Н.Жуковича, руководителя пресс-службы милиции Киевской облати. А теперь он говорит, статья однобокая. Это тот Жукович, который говорил, что у журналистов на дамбе Киевской ГЕС изяли муляж взрывчатки. Где муляж,Колян? Где уголовное дело по терроризму? Хватит пи*деть, холуи.
11.06.2009 14:33     Костян події підїхала чергова слідчо-оперативна група тетіївського рв гумвс україни в київській області. оперативний співробітник наказав пасажиру та водію лягти на землю, що вони відразу зробили. після цього їх поверхнево оглянули. надалі їм було запропоновано піднятися з землі і предявити документи.
как в сказке. Автор ты сам то веришь написанному? Все складно аж противно.
и как ребята попали в больницу? и если все прошло так гладко, зачем пострадавшим эта морока?
11.06.2009 14:09     Костян Красиво пишет автор.
Я являюсь постоянным читателей криминальной хроники и вспомнил эту статью.
вот ссылка
http://kriminal.tv/news/history/2905pobili.html
м не просто интересно, какими способами работники милиции уходят от ответственности.
иногда ваши отмазки смешны до безобразия.
теперь конкретика:
співробітники міліції прийняли рішення перегородити проїжджу частину своїм службовим автомобілем та автомобілем ваз-21213 «нива» (за згодою господаря) під керуванням місцевого жителя, який рухався зі своєю дружиною в попутному напрямку.
как часто встретиш человека который так поступить? (жена осталась в машине?)
или этот эпизод мне очень понравился)))).
у цей час до місця події підїхала чергова слідчо-оперативна група тетіївського рв гумвс україни в київській області. операт
11.06.2009 11:45     got "Гаїшники" молодці. Хто не знає їх роботи той не зрозуміє. А уродів на трасі розвелось безліч. Треба було чергу їм всадити в бак і не було б ніяких скарг. Із-за таких горе водіїв страждають невинні люди.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: