ТЕМА

Вбиті без суду та слідства: міжнародні правозахисники про страти в зоні АТО

21 октября 2014 | 08:36

Amnesty International опублікувало власну доповідь: "Позасудові страти під час конфлікту на сході України".


Ця доповідь не претендує на подання актуальної та остаточної сукупності достовірних тверджень про застосування позасудових страт обома сторонами конфлікту, та не ставить на меті встановити кількість цих порушень.

У доповіді подані результати дослідження, проведеного в східній Україні (Донбасі) в кінці серпня і в кінці вересня 2014 року, та дані, зібрані під час інтерв'ю з жертвами порушень прав людини та їх сім’ями, очевидцями, місцевими посадовцями в Луганській та Донецькій областях, медичними працівниками та комбатантами з обох сторін.
 
Докази позасудових страт, представлені у цій доповіді, головним чином побудовані на даних, зібраних протягом двох дослідницьких місій Amnesty International (Міжнародний секретаріат, Лондон) у східній Україні (Донбасі), проведених в кінці серпня і в кінці вересня 2014 року. Дослідники Amnesty International зібрали свідчення місцевих жителів у Луганській і Донецькій областях, в тому числі жертв порушень прав людини і норм гуманітарного права, членів їх сімей, очевидців, місцевих посадовців, медичних працівників, командира батальйону «Айдар», проросійських комбатантів і журналістів.
 
Доповідь можна знайти за цим посиланням: http://amnesty.org.ua/wp-content/uploads/2014/10/EUR500422014UKR_FINAL.pdf


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

В немецком аэропорту Пархим, который принадлежит китайской компании, в украинский самолет Ан-124 грузят вагон метро, изготовленный транспортным отделением канадской корпорации Bombardier для метро в индийском Дели. «Bombardier Transportation» изготовит 424 вагона для метро в столице Индии.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: