ТЕМА

Могильов поїхав до Німеччини забирати картину Караваджо

30 августа 2010 | 10:40

Під час робочої поїздки до Німеччини Анатолій Могильов предметно займеться питанням повернення картини Караваджо в Україну.


Сьогодні Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов у складі офіційної делегації на чолі з Президентом України Віктором Януковичем відбув до Німеччини, де заплановано акт передачі та повернення картини Караваджо «Поцілунок іуди» в Україну, - повідомила прес-секретар Міністра Ірина Шинкаренко.

-                      Картину Караваджо «Поцілунок Іуди» або «Взяття Хориста під варту» викрали з Одеського музею Західного та Східного мистецтва у серпні 2008 року. 25 червня цього року у місті Берлін працівники карного розшуку МВС України спільно з німецькими колегами затримали членів транснаціональної групи, а викрадену картину вилучили у злочинців та врятували від можливого знищення. Планувалося, що картина буде відновлена у Німеччині, але в результаті проведених переговорів ми очікуємо на повернення полотна в Україну. Також, під час зустрічі планується підписання міжурядової угоди між країнами про співробітництво у боротьбі з організованою злочинністю. Крім того Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов зі своїм німецьким колегою Федеральним Міністром внутрішніх справ Німеччини Томасом Де Мезйером обговорить міграційні питання та питання безвізового діалогу між Україною та ЄС, - продовжила тему Ірина Шинкаренко.

Нагадаємо, що картина італійського художника Мікеланджело Мерізі да Караваджо «Поцілунок Іуди» зберігалася в Одеському музеї з 1920 року. Це єдина робота італійського митця, яка малася в Україні. Вартість шедевру оцінюють у мільйони доларів. Наразі ж її стан потребує реставрації, адже під час викрадення полотна злодії вирізали її з рами і замість того, аби скрутити - склали, що призвело до значних пошкоджень.

 

ДЗГ МВС України

 



комментарии [1]

30.08.2010 12:34     Прохожий В прошлых сообщениях о поисках картины речь шла о том, что операцию осуществляло УСО, а не уголовный розыск. Правда - УСО потом разогнали. Не понятно, за что. А вот теперь вся пиз....братия пиарится на этом мероприятиии. А ДЗГ в очередной раз тиражирует туфту. А Олег Дмитрич в очередной раз демонстрирует свой прогрессирующий конформизм... В жизни всем зачтется...
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Одесса. Чисто конкретно!

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: