ТЕМА

Утриманець Кіровоградського СІЗО потрапив до реанімації

31 мая 2009 | 20:42

В реанімаційному МКЛ №1 м.Кіровограда помирає 22-річний Анатолій Левчун, якого було по-звірячому побито в Кіровоградському СІЗО. Матері та родичам, які бачили сліди побоїв керівництво лікарні забороняє здійснити фотозйомку тіла ще живого сина!


29 травня 2009 року

Громадянин України Анатолій Левчун, 1987 року в задовільному стані 08 квітня 2009 року був поміщений до Кіровоградського СІЗО Державного Департаменту України з питань виконання покарань (м. Кіровоград, вул. Куропятникова, 50, начальник СІЗО Ботузов Сергій Іванович, т.(052) 224-78-77). Сьогодні Анатолій Левчун в критичному стані без свідомості перебуває в реанімації інфекційного відділення МКЛ №1, м.Кіровограда.

Мати Анатолія - пані Наталія Анатоліївна (80982244477) отримала сина вчора на ношах, все тіло сина вкрите свіжими синцями та засохлою кров‘ю, на задній частині тіла величезний пролежень, що свідчить про те, що Анатолій не вставав і не перекладався принаймні 10 днів, і це при тому, що зас ловами співробітників СІЗО, погіршення здоров‘я пана Левчуна відбулося за кілька діб до звільнення.

Як неофіційно повідомили Вінницькій правозахисній групі джерела в медичних колах Кіровоградщини: шанси на виживання пана Левчуна залишаються мізерними, одночасно «певні держслужбовці чинять неймовірний тиск на керівництво лікарні» з метою всіляко запобігти належному документуванню слідів катувань на тілі хворого Левчуна. Матері, яка є законними представником пана Левчуна, начмедом лікарні було категорично заборонено здійснити фотографування та відео зйомку свого сина в приміщенні палати лікарняної палати.

Вінницька правозахисна група має обґрунтовані підстави підозрювати, що пан Левчун зазнав в Кіровоградському СІЗО поводження, що відповідає визначенню катувань, в розумінні Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Ми переконані, що прокуратура Кіровоградської області, яка уже продемонструвала відсутність волі та професіоналізму, коли саботувала проведення ефективного розслідування повідомлення про масове побиття затриманих в Знам‘янському ІТТ Кіровоградської області в грудні 2008 року, не буде і цього разу справедливо та неупереджено перевіряти повідомлення про можливі катування громадянина Левчуна. Тому ми вимушені звернутися безпосередньо до Уповноваженого Верховної Ради України Ніни Іванівни Карпачової з проханням невідкладно направити в Кіровоград представників Секретаріату Уповноваженого для належного документування повідомлення про катування громадянина Левчуна.

Вінницька правозахисна група звертається до Мінісстерства охорони здоров‘я України з вимогою негайно забезпечити адвокату п.Левчуна та його матері можливість провести фото та відеозйомку пацієнта Левчуна, який перебуває в приміщення палати інтенсивної терапії МКЛ №1 м.Кіровограда, та забезпечити його огляд комісією у складі хірурга, нейрохірурга та травматолога. Ми закликаємо МОЗ України невідкладно направити в Кіровоград комісію для вивчення стану та якості надання медичної допомоги СІЗО м.Кіровограда.

Вінницька правозахисна група закликає усіх небайдужих журналістів України висвітлювати повідомлення про катування в установах тюремної системи України. Ми просимо журналістів зв‘язатися із мамою пана Левчуна – Наталією Анатолієвною (80982244477) для отримання оновленої інформації.

Вінницька правозахисна група заявляє, що і надалі буде використовувати усі технічно можливі засоби для отримання і поширення суспільству інформації про стан дотримання прав людини в установах кримінально-виконавчої системи.

Координатор ВПГ
Дмитро Гройсман


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Самая короткая сказка

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: