ТЕМА

900 кримінальних справ в ГУ МВС Київської області знайшли...

09 февраля 2009 | 16:20

...Але начальника слідчого управління все ж звільнили.


Куца замітка, яка з»явилася сьогодні на «ТЕМІ», знайшла відголос у душах офіцерів Головного управління МВС Київської області. Друкуємо уточнення до наших выдомостей, підготовлене відділом зі зв»язків з громадськістю ГУ МВС Київської області.

 

В матеріалі, опублікованому на інтернет-сайті «Тема» «Скандал в МВД: пропали 900 уголовных дел», журналістом допущено ряд неточностей.

Дійсно, під час проведення колегії МВС України заступник міністра по слідству звернув увагу керівника Київського обласного управління міліції на невідповідності та недоліки в постановці на облік кримінальних справ.

Йдеться про те, що в листопаді 2008 року, при перевірці слідчого управління Київської області, працівникам ГСУ МВС України не був наданий весь масив кримінальних справ по ДТП. В звязку з цим фахівцями МВС був визначений певний термін для встановлення місця знаходження всіх справ та постановки їх на облік.

Згадані кримінальні справи були порушені за фактами дорожньо-транспортних пригод, скоєних на території Київської області починаючи з 1992 року. На той час в підрозділах державної автомобільної інспекції були посади дізнавачів, які після неодноразових реорганізаційних змін були скорочені, а кримінальні справи, що перебували у їх провадженні в силу різних причин не були обліковані в Слідчому управлінні ГУМВС України в Київській області.

В грудні 2008 року вжитими заходами ГУМВС України в Київській області всі кримінальні справи були знайдені і поставлені на відповідний облік у територіальних слідчих відділах.  

За порушення цих вимог начальник Слідчого управління ГУМВС України в Київській області звільнений з займаної посади.

Таким чином, повідомлення заступника міністра про зникнення  кримінальних справ є не «сенсацією» ( як сподівався автор матеріалу), а нагадуванням одного з керівників міністерства про недопустимість такого ставлення до виконання службових обов‘язків.

 

ВЗГ ГУМВС України в Київській області.


 

Від ТЕМИ:

Немає заперечень. Адже ми не прокуратура, власного розслідування не проводили, імен винуватців цього неподобства не знали, тому й не назвали. За сенсаціями не женемося, їх на кожному кроці – через край. Але якщо в ГУ МВС Київської області вважають, що зникнення з поля зору 900 справ – це не скандал, тоді кепські справи в обласній міліції…

А щодо звільнення начальника слідства – це правильно. Принаймні, це засвідчує, що на Київщині є шанс поламати злочинні схеми «вирішення питань» із кримінальними справами.

Втім, якщо комусь цікаво дізнатися підґрунтя цього скандалу, повідомляємо. Останнім часом виникла напруженість поміж заступником міністра, що курує в МВС слідство Петром Колядою та начальником київської обласної міліції Віталієм Яловенко. Кажуть, принаймні двічі ця напруженість набувала дуже бурхливих форм. А на останній колегії МВС, де Коляда «вказав на недопустимість такого ставлення до виконання службових обов‘язків», кажуть справа дійшла до жорсткої лайки чим-то навіть до стусанів. Нам не відомі причини цієї конфронтації поміж двома генералами, але, як бачимо, інколи це буває на користь справі. Принаймні, навряд чи тепер на Київщині можна буде робити із кримінальними справами все, що заманеться.


Про інші питання державно-комерційного значення, які розглядалися на колегії МВС, що минула й після неї, читайте невдовзі на "ТЕМІ".

 



комментарии [1]

10.02.2009 10:03     Жорыч Сам не люблю Систему, отчего и покинул ее, но прежде чем писать статьи, необходимо вникнуть в тему и исследовать кухню учета в следственных подразделениях.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

октябрь 2000 года. Второй и Третий

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: