ТЕМА

​Петиція до Кабміну щодо створення зоополіції набрала необхідні голоси

08 апреля 2024 | 14:54

Автори вважають, що Нацполіція не реагує належним чином на порушення у сфері поводження з тваринами.


Петиція на сайті Кабінету міністрів із закликом створити в структурі Національної поліції підрозділ зоополіції набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Про це повідомляється на сайті уряду.

Петиція була подана 6 березня.

"Ми просимо Кабінет Міністрів доручити Міністерству внутрішніх справ України створити в структурі Національної поліції України підрозділ зоополіції, та розробити нормативно-правову базу для його діяльності, затвердивши відповідне Положення та наділивши зоополіцію відповідними повноваженнями", – ідеться в тексті петиції.

Автори вважають, що на сьогодні Нацполіція не реагує належним чином на кримінальні та адміністративні правопорушення у сфері поводження з тваринами, а поліцейські не володіють спеціальними знаннями, необхідними для складання адмінпротоколів.

"Тому ми просимо Кабінет міністрів України доручити Міністерству внутрішніх справ створити в структурі Національної поліції України підрозділ зоополіції, та розробити нормативно-правову базу для його діяльності, затвердивши відповідне Положення та наділивши зоополіцію відповідними повноваженнями", - йдеться в петиції.

Нагадаємо, в 2017 році Київська міська рада зверталася до Верховної Ради з пропозицією внести зміни в закон про Національну поліцію, зокрема доповнити його пунктом про створення зоополіції. Зазначалося, що можливість створення зоополіції не передбачена законом України і вимагає регламентації нормативно-правовими актами.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Мики Рурк и неизвестная. Фото Mark Hom

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: