ТЕМА

Є Еліта-центр-2!

20 ноября 2006 | 10:37

В Києві за схемою Еліта-центру успішно діє друга потужна шахрайська структура . Різниця в одному: попри численні заяви кинутих інвесторів-забудовників, організатори афери на відміну від організаторів Еліти-центру нікуди не тікають. Бо вони ж не російський гастролер-шахрай Олександр Волконський, а українські народні депутати Юрій Сербін та Анатолій Матвієнко.


  ТЕМА наводить повний текст звернення потерпілих інвесторів ТОВ Екобуд, які здали гроші на будівництво житлового будинку по вулиці Ірпенській в Києві, й мали б два роки жити у нових квартирах. Натомість фактично зведений будинок весь цей час стоїть порожній. Й нині організатори афери планують повернути знецінені гроші інвесторам, а їхні квартири продати на ринку тепер вже за іншою ціною. Попри всі звернення потерпілих інвесторів до державних структур, влада мовчить. Що зрозуміло, адже організатори афери самі є владою. 

 


Відбуваються події, що свідчать про здійснення квартирної афери під час будівництва житлового будинку у Києві. Її результатом стане ошукування сотень громадян України.

Починалося все 2003 року, коли товариство з обмеженою відповідальністю Екобуд, яке є Забудовником та Генпідрядником будівництва, розпочало спорудження житлового будинку в Києві по вулиці Ірпінській, 69А. Генеральним директором Екобуду був Юрій Сергійович Сербін. Нині він - член Депутатської фракції Блок Юлії Тимошенко Народний Депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства. Тепер генеральним директором ТОВ Екобуд є син Юрія Сербіна - Андрій Юрійович Сербін.

Для фінансування будівництва ТОВ Екобуд особисто розпочав реалізовувати квартири у майбутньому будинку, а також через інвесторів. Спочатку ними була Громадська організація Інститут Відкритої Політики, почесним Президентом якої є член Депутатської фракції Блоку НАША УКРАЇНА Народний Депутат України Анатолій Сергійович Матвієнко, за посередництвом ТОВ Фінансової компанії ТЕКТ-РІЕЛТІ. Пізніше цього інвестора замінив інший - ТОВ МАОДОТ, але за посередництвом того ж ТЕКТ-РІЕЛТІ).

На даний час усі квартири в будинку по Ірпінській, 69А продані. У кожного з інвесторів і субінвесторів є довідка про стовідсоткове фінансування своєї квартири, підписана Генеральним директором ТОВ Екобуд Юрієм Сергійовичем Сербіним і скріплена печаткою ТОВ Екобуд.

За договорами, укладеними між субінвесторами-громадянами України (фактичними власниками квартир) та продавцями, передбачалося закінчення будівництва та введення будинку в експлуатацію у IV кварталі 2005 року. Як добросовісні сторони договору, субінвестори виконали всі свої зобовязання, зокрема, повністю виплатили всі кошти, передбачені договорами.

Незважаючи на те, що будинок побудований і готовий до заселення, восени 2005 року пройшла перша робоча комісія, що підтвердила готовність будинку на 98% (це підтверджують й представники Забудовника). Але до цього часу Забудовник не вводить будинок в експлуатацію, отже, субінвестори або просто кажучи покупці житла, не можуть реалізувати законне право на заселення до квартир, за які вони повністю розрахувались, і котрі визначено і закріплено по номерах за кожним із них. Таким чином забудовник та інвестори грубо порушують умови договорів. Ситуацію, що склалась, пояснюють наявністю спору між ТОВ Екобуд та Громадською організацією Інститут Відкритої Політики.

При цьому, як неодноразово повідомляли субінвесторам представники Забудовника, ТОВ Екобуд виступає за розірвання договору з Громадською організацією Інститут Відкритої Політики, повернення Громадській організації Інститут Відкритої Політики грошових коштів, перерахованих на будівництво житлового будинку по вул. Ірпінській, 69 А, після чого Забудовник реалізує збудований за кошти субінвесторів будинок іншим інвесторам - за цінами, що склались на ринку житла Києва на момент реалізації. Таким чином, субінвестори-громадяни України не отримають своїх квартир, а особи, що здійснять таку операцію, фактично безоплатно використають кошти субінвесторів-громадян України, та під час повторного продажу отримають величезні прибутки, а громадяни залишаться без квартир!

Після отримання ТОВ Екобуд інформації про те, що субінвестори колективно звертаються до відповідних державних і правоохоронних органів щодо неправомірних дій Забудовника, представники ТОВ Екобуд повідомили субінвесторам, що на цей час розглядається також інший варіант вирішення проблеми, а саме: ТОВ Екобуд оформить будинок по вул. Ірпінській як незавершене будівництво, розірве договори оренди земельної ділянки, скасує всю дозвільну документацію на цей обєкт, після чого передасть його на баланс Інвесторам, аби вони самостійно оформлювали відповідні документи, залучали будівельні організації та закінчували будівництво й вводили будинок в експлуатацію. При цьому, ТОВ Екобуд залишає у себе отримані від громадян кошти та уникає виконання зобовязань!

Який з варіантів вибере ТОВ Екобуд, ниніц вирішують в кабінетах посадових осіб Забудовника.

На численних зустрічах з інвесторами та субінвесторами, представники ТОВ Екобуд та Громадської організації Інститут Відкритої Політики повідомили, що обидві сторони готові сісти за стіл переговорів, в результаті яких буде визначений перелік необхідних дій, джерела та розмір необхідного фінансування для добудови та введення в експлуатацію цього будинку та строки виконання зобовязань сторін. Однак, після отримання згоди на проведення необхідного фінансування та підписання додаткової угоди до інвестиційного договору від Директора Громадської організації Інститут Відкритої Політики Михайла Володимировича Довбенка, посадові особи Екобуду постійно збільшують обсяг фінансування. Жодна зі сторін конфлікту ані ТОВ Екобуд, ані Інститут Відкритої Політики, не надають субінвесторам обґрунтований розрахунок необхідного фінансування для завершення будівництва та введення будинку в експлуатацію, не повідомляють, коли саме буде підписана відповідна угода, та яким чином може вирішитись конфліктна ситуація, що виникла. Такі дії можуть свідчити про те, що сторони свідомо уникають виконання прийнятих зобовязань та можуть мати на меті здійснення квартирної афери.

На жаль, конфлікт між ТОВ Екобуд та Громадською організацією Інститут Відкритої Політики вже вийшов за межі кабінетів та має негативні наслідки для деяких субінвесторів та інвесторів. Не задовольняючись погрозами залишити без квартир найактивніших захисників прав субінвесторів, що постійно лунають з боку посадових осіб ТОВ Екобуд, є вже факти фізичної розправи з боку працівників ТОВ Екобуд з інвесторами та членами їхніх сімей. До чого ще можуть дійти ці бізнес-структури, можна лише здогадуватись.

Соціальна напруга через несвоєчасне введення будинку в експлуатацію посилюється тим, що для придбання квартир у будинку по вулиці Ірпінській, 69А, більшість з субінвесторів продали власні квартири й тимчасово винаймають квартири, або живуть у родичів, знайомих, тощо; вони отримали кредити і сплачують відсотки за користування кредитом. Окрім того, переважна більшість субінвесторів сімейні люди, що мають малолітніх дітей або літніх батьків. На неодноразових загальних зборах субінвесторів та інвесторів житлового будинку, бізнесмени з дивним спокоєм та без жодного докору сумління дивляться в очі малим дітям, яких батьки змушені приводити на збори в будь-яку погоду та пояснювати, що вони не винні, а винна інша сторона.

Крім того, за наявними даними, не зважаючи на те, що ТОВ Екобуд не виконує свої зобовязання по будівництву та введенню в експлуатацію житлового будинку, ця організація активно продає квартири в інших будинках, що навіть не збудовані. Це викликає підозри, що у такому разі жертвами цих бізнесменів від будівництва стануть ще сотні й тисячі громадян України  - в додаток до постраждалих субінвесторів будинку по Ірпенській.

Численні колективні звернення субінвесторів (до Генеральної Прокуратури України, до Президента, Голови Служби безпеки, Міністра будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства, Київського міського Голови, Голови Депутатської фракції Блок Юлії Тимошенко Юлії Тимошенко, тощо), не мають результату.

Хочемо заявити всім зацікавленим сторонам конфлікту, що, не дивлячись на будь-які погрози, не зважаючи ні на що, субінвестори та інвестори житлового будинку по вул. Ірпінська, 69-А в Києві рішуче відстоюватимуть власні права і використовуватимуть всі законні шляхи вирішення проблеми.

 

 

Субінвестори житлового будинку у місті Києві  по вул. Ірпінська, 69-А



комментарии [1]

06.08.2010 10:30     Читач І противагу аферистському проекту авторства Сербіна №6687 http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id= &pf3511=38271, яким Сербін хоче узаконити невиконання своїх обов'язків Ю.Кармазін вніс проект Закону про внесення змін до Закону України "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (щодо подовження терміну дії заходів підтримки будівництва житла)№6687-1 від 09.07.2010 http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id= &pf3511=38281
Оскільки Сербіну вдалося протягнути свій проект у 1 читанні, то принципи проекту 6687-1 внесені як поправки. ті, хто не хоче щоб їхні гроші вкрали і порушували їхні права замовників житла, повинні звертатися до народних депутатів із інформацією про те, що витворяють власники "Екобу
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Фото: drugoj. Венский магазин

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: