ТЕМА

Мобілізація по-новому

11 декабря 2023, Олег Черниш

Кадрова проблема, поряд з дефіцитом боєприпасів, поступово виходить на перший план для Збройних сил України. Щоб розв'язати її, влада змінює підхід і починає використовувати метод “батога” і “пряника”. Як це працюватиме?

Вартість F/A-18, AH-64 Apache, Abrams та THAAD для України

08 декабря 2023

У запиті на озброєння для ЗСУ, переданому представниками Міністерства оборони України, вказано більш ніж значний, довгий, й не факт, що вичерпний перелік різноманітного озброєння. Порахуємо що це коштуватиме американському бюджету. Й наскільки реальні побажання Києва.

Посредственность года

06 декабря 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Тейлор Свифт простая как три копейки. Внешний вид пэтэушницы с соответствующим репертуаром и шоу. Зато работящая: не вылазит со сцены, активно гастролирует, рубит капусту как никто другой.

Зеленьский продемонстрував мудрість

06 декабря 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Ще зранку мені кортіло закликати президента відмовитися від брифінгу у Сенаті США щодо необхідності американської допомоги для нашої країни. Й не тому, що нам не потрібні гроші й зброя, а тому що виступ Зеленського остаточно поховає шанс на їх отримання.

«Чорнобыльдорф» - наше все!

29 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Сходили в театр оперетты на «Чорнобыльдорф». Неземная опера во всех смыслах слова: костюмы, сценография, собственно музыка. А какие голоса, какие невиданные инструменты, какие неземные звуки, какая пластика!.. На протяжениии всего представления по сцене и в зале скакали совершенно голые люди, а музыканты с волосатой грудью порой появлялись единственно в балетных пачках. Было немножко тревожно: как бы не застудились. Впрочем, обилие голового тела не отвлекало.

В оточенні ворогів й корисних ідіотів

29 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Пару місяців тому почав відзначати, що народ «закипає». Гасло «не на часі» вже не спрацьовувало. Дедалі частіше лунали скарги на владу – центральну передусім, з вуст цивільних й військових. Напевно весь потенціал угамування внутрішньої тривожності через плетіння захисних сіток, перейменування вулиць й повалення пам’ятників було використано. Залишалося мовне питання, яке вміло довела до абсурду пані Фаріон. До цього додалися кепські справи на зовнішній арені й визнання провалу літнього наступу ЗСУ…

Трагедія над Броварами: вбивцю поховали, про жертв забули

27 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА    [ 1 ]

ДБР завершило розслідування авіатрощі над Броварами, в якій на початку року загинули керівники МВС, екіпаж гвинтокрила й п’ятеро невинних містян – всього 14 осіб!

Кремль не виноват

27 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА    [ 2 ]

На границах с Польшей и Словакией – транспортный коллапс. Что-то подобное назревает на границе с Румынией. Удивительно, что до сих пор не подключилась Венгрия – но она безусловно может… И что тогда?

Вова, не льсти себе

21 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Все уже отсмеялись от недавнего заявления Зеленского про третий Майдан, инспирируемый россией (а второй значит США организовали?), как наш потешный президент набросал деталей газете «Сан»: мол, до нового года – пренепременно будут его свергать по указке из москвы. Если перефразировать слова Зеленского, то его откровения означают следующее: на мне вся страна держится, убрать Зеленского – значит проиграть войну.

Мольба к украинским интеллектуалам

19 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Слушаю сертифицированных украинских интеллектуалов. Прихожу к выводу, что для получения этого почетного звания следует непременно выдумать какой-то новый термин да позаковыристее. «Центральный сигнал», «Дефицит будущего»… Это я узнал только из одного эфира двух матерых интеллектуалов.

Хто скільки витрачає на армію та зброю

15 ноября 2023

Про легалізоване шахрайство й безкарне дуболомство

14 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Якби я вчив дітей багато й безкарно красти, я б віддав їх вчитися не на депутата, не на прокурора чи митника й навіть не на чиновника. Я б порадив їх вчитися банківській справі. Бо у депутата, митника, прокурора й борця з наркообігом безумовно найширші перспективи для швидкого збагачення. Проте – ризиковано. Ти завжди в центрі уваги: всілякі журналісти, громадські активісти, пересічні громадяни весь час тобою цікавляться, копирсаються у приватному житті й статках, стежать, шукають компромат…

«Дзеркало тижня»: звідки гроші, Юля?

13 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Дехто ще пам’ятає про такий флагман укржурналістики: із безкінечними статтями, розкладаннями пас’янсів «про» й «контра», балаканиною ні про що на цілу шпальту формату А2 й родзинками зливів – із Банкової чи від інших зацікавлених структур. Випадково натрапив в архіві на цікавий документ, який розкриває деталі появи цього рупору «вільної й багатослівної журналістики». Попереджаю: це інформація лише про заснування газети. Окрім грошей Лазаренка видання радо смоктало й з інших фінансових джерел.

«Укроборонпром» й війна на виснаження

08 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Захід скорочує допомогу Україні – з 18 до 9 млрд.євро на наступний рік. Причин може бути декілька або всі одразу: втома від чужої війни, відсутність значних досягнень на фронті, реагування на бездіяльність української влади. Схоже, партнерів не радує як ми налаштувалися на довготривалу війну (тобто – ніяк).

Героев знаем, антигероев - нет

05 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Вчера какой-то дебил в форме решил массово отпраздновать День ракетных войск и артиллерии, который прошел два дня назад - 3 ноября. Результат: 22 трупа, 53 ранены. Враг аплодирует, имя дебила не названо. Это, вероятно, самая большая утрата элиты войск – артиллеристов за все время войны.

Первое космическое сражение состоялось

04 ноября 2023, Николас Оксман

31 октября 2023 года высоко над Красным Морем произошло первое в истории человечества боевое столкновение за пределами атмосферы.

Не про Арестовича

03 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Арестович готує поле для своєї політичної кампанії. Спочатку виклав чернетки виборчої програми, потім підтвердив: так, йде у президенти. Ну, по-перше, до того часу нам всім ще треба дожити, а йому особливо. По-друге, не зрозуміло як Арестович з’явиться у ЦВК для подання заяви, якщо велика вірогідність, що при перетині кордону на нього склепають справу й візьмуть під варту. Але поки що це все не дуже серйозно – просто Арестович влаштував «розігрів» електорату. Електорат радо розігрівся.

Пора менять профессию

01 ноября 2023

Кто в ближайшее время попадет под сокращение, а на какие профессии будет спрос.

предыдущая    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15    следующая

«Нам нужно продолжать понижать темп роста численности населения мира; планета не сможет содержать больше людей».
Нина Фёдорова, советник Хиллари Клинтон
  • Социология Украины
  • Америка таки мает таланты. 14-летняя победительница-2018

фототема (архивное фото)

© фото: .

опросы

Ваші прогнози на завершення війни

Буде тривати доки Тупін не здохне
Буде тривати доки рашка не розвалиться
Цього року повернемо все
Битимося ще не один рік
Повернемо Лівобережжя - далі не подолаємо
Крим - наш, Донбас - їм
Все повернемо
Все закінчиться за схемою "дві Кореї"
Вже влітку все скінчиться нашою повною перемогою
Це буде тридцятирічна війна


последние комментарии

Ніхто ні за що не відповів… Ніхто ні за що не відповідає і не думає відповідати… Ніхто ні за що відповідати НЕ БУДЕ!!! ...

А всё решилось бы просто если бы сразу запустили завод ковальской ...

Мы на массиве с первых дней войны наполняли эти мешки песком и обустраивали огневые точки. Но! Мешки эти для мусора, а ...

В начале войны, как только россияне захватили Херсонскую и часть Запорожской области, они запустили все цементные заводы ...

дай боже ...

ні! політики в нас не сидять ...

в нас вкрай одержавлена економіка. Держава вкрай неефективна, тому й ВПК не виконує свою функцію. Як це різко поміняти. ...

Не розумію навіщо мучать жіпу отих міністрів і інших чиновників, які тями не мають у виробництві (як і в буль якій ...

Несуть хабарі, бо бояться йти до ЗСУ. Не виправдовую хабарництво і боягузтво, але тупо не помічати, що є величезний ...

Кличка посадять? ...

Статьи от партнеров

Село закупило дрони на понад 3 млн.грн
Чималеньке село Щасливе, що під Києвом у Бориспільському районі, закупило 300 дронів на фронт.
Телеграмм запустил монетизацию
Telegram запустил монетизацию - теперь авторы каналов с аудиторией более 1 тысячи будут получать 50% дохода от рекламы, сообщает мессенджер.
Российские самолёты уронили две бомбы над Белгородской областью
Российские военные самолеты уронили над Белгородской областью еще две бомбы, что привело к эвакуации жителей деревни. Об этом сообщает Telegram-канал ASTRA.
Укрзалізниця запускає потяг Київ-Кошице (Словаччина)
Україна та Словаччина планують запустити новий міжнародний залізничний маршрут Київ — Кошице у 2024 році.
Игромания захватила украинские войска
Солдат-аэроразведчик 59-й бригады Павел Петриченко заявляет, что в рядах ВСУ “эпидемия игромании”. Он предлагает ввести реестр и верификацию игроков на время военного положения, ограничив пользователей, которые получают зарплату из воинских частей. Об этом он написал в соцсети Х.
Председатель ВКС подал в отставку от греха подальше
Глава Высшей квалификационной комиссии судей Роман Игнатов, которого спецслужбы разоблачили в наличии российского гражданства, решил сложить полномочия члена ВККС.
   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: